martes, 31 de diciembre de 2013

BON COMUNCADOR

Aquesta és la última entrada que faré aquest primer semestre i aquest any 2013. A continuació m'agradaria parlar sobre el bon comunicador. Vàrem haver de realitzar un treball per grups per l'assignatura de COED (comunicació oral, escrita i digital) i GITIC (gestió de la informació i TIC). Aquest treball consistia en que havíem d'escollir una persona coneguda (periodista, escriptor, actor, etc.) i mitjançant el programa anomenat pearltrees demostrar el perqué la persona escollida era un bon comunicador. 

El meu grup vam escollir a Albert OM que realitza el programa "El Convidat" de TV3


Alhora d'explicar per que havíem considerat que l'Albert era un bon comunicador ens vam basar en el programa on aquest anava a passar un cap de setmana a casa de la Gemma Mengual 



Com s'ha pogut veure en el vídeo, l'Albert Om sempre fa una introducció per que l’espectador es pugui situar i d’aquesta manera deixa clara la idea que a continuació voldrà fer palesa amb les seves preguntes a l’entrevistat.

Una vegada té clara la idea i la intenció, formula la pregunta. Fa preguntes molt concretes i molt elaborades per aconseguir que l’entrevistat pugui respondre amb fluïdesa. Ell deixa anar l’espurna i l’entrevistat l’explosió. La seva mirada és directa, clara i sincera.

Al acabar les preguntes, com bon comunicador que es l’Albert, fa una petita conclusió i reflexió que facilita que l’espectador tingui clares les idees finals i conclusives.

L’Albert sap que dir en cada moment i quin to i parules utilitzar en cada moment. Aixó es claramet una  característica pròpia dels bons comunicadors: el saber ser oportú. També sap com guanyar-se la confiança de l'entrevistat i crear un vincle amb ell i d'aquesta manera comença a aparèixer la confiança que és molt important que existeixi alhora de dur a terme una bona entrevista.

La posició corporal acompanya per crear un clima càlid i còmode, i la seva gesticulació i veu fa que tot allò que comunica arribi al oient d'una manera molt entenedora i natural. 





Per demostrar que era un molt bon comunicador, no només ens vam guiar per l'entrevista sinó que vam consultar articles i diverses reds socials que demostressin que tant de manera oral com escrita, l'Albert OM pot ser considerat un bon comunicador


No hay comentarios:

Publicar un comentario